Over mij

ik

“Geschiedenis is de moeder van de wetenschap”, scandeerde mijn hoogleraar op de allereerste dag van mijn opleiding. Met volle overtuiging legde hij ons, een collegezaal vol groengewassen studenten, uit dat we onze moderne samenleving in al zijn complexiteit pas werkelijk kunnen begrijpen als we oog hebben voor haar verleden. Geschiedenis draait niet om het verleden, maar om het nu. Voor mij was dit een openbaring.

Nu, bijna tien jaar later, met een bevoegdheid tot docent en een Master-graad in Actualiteitsgeschiedenis op zak, is dit het credo dat ik naar de wereld wil uitdragen. Geschiedenis is geen stoffig oud vak van feitjeskennis. Het is een leerschool voor kritisch denken, analyseren en beter begrijpen.

Op deze website haak ik in op actuele onderwerpen, voorzie ik dezen van een bredere, academische context en probeer ik daarmee u uit te dagen tot het vormen van een beter onderbouwde mening. Als academicus ben ik van mening dat het mijn taak is om hier zo objectief mogelijk in te blijven. Mijn specialisme ligt bij cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis en ik heb een sterke affiniteit met populaire media en beeldvorming.

De artikelen die ik met u deel zijn het resultaat van eigen onderzoek en waar mogelijk zal ik altijd mijn bronnen vermelden, zodat uzelf ook een mening kunt vormen. Mijn doel is u aan het denken te zetten, een discussie los te maken en u – met een beetje geluk – net zo enthousiast te maken over mijn vakgebied als ik dat ben!

Heeft u vragen of opmerkingen na aanleiding van deze website of een van mijn artikelen? Stuur dan gerust even een berichtje via het contactformulier.

Met historische groet,

Jeffry Huntjens, MA
Alumnus Radboud Universiteit Nijmegen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.