Een productieve ‘pauze’

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik moeilijk stil kan blijven zitten. Als zelfbenoemde ‘bezige bij’ ben ik graag bezig met verschillende projecten en ben ik het meest productief wanneer er veel afwisseling en uitdaging is. Dat houdt echter wel in dat ik af en toe keuzes zal moeten maken om de situatie voor mezelf behapbaar te houden. Dat is de voornaamste reden waarom ik sinds een maand of twee mijn schrijfwerkzaamheden voor dit blog en mijn boek op een lager pitje heb moeten zetten.

Momenteel ben ik fulltime aan het werk voor het Katholieke Documentatie Centrum, een onderdeel van de Radboud Universiteit te Nijmegen, waarbij ik o.a. verantwoordelijk ben voor een digitaliseringsproject van het archief en daarnaast heb ik diverse andere nevenprojecten lopen, zoals de organisatie van lezingen en evenementen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!

Voor mijn gevoel komt mijn drukke werkschema de kwaliteit van het schrijfwerk echter niet ten goede. Als ik maar half werk kan leveren, is het beter deze activiteiten voor nu even op pauze te zetten tot een later moment waarin ik weer in rustiger vaarwater verkeer. Het is absoluut niet het einde van GeschiedenisVanNu of project Walraven, want hoewel ik niet meer dagelijks in de pen kruip, blijf ik hier wel volop over aan het brainstormen en schrijf ik alle nieuwe ideeën op om later op terug te komen. ‘Creativiteit moet rijpen’, zullen we maar zeggen. Hoewel mijn oorspronkelijk deadline van drie maanden nu niet meer gaat lukken, streef ik nog steeds er naar om de eerste versie van mijn roman nog voor de zomer van 2018 af te hebben.

Blijf mij vooral volgen via mijn social media-kanalen om op de hoogte te blijven van alle laatste nieuwe ontwikkelingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.